24 ABRIL / QUINTA FEIRA / 18:06
FCUP
 
 
SOBRE O DQ
VIDA NO DQ
PESSOAS
ENSINO
INVESTIGAÇÃO
NOTÍCIAS
[‹‹]Voltar

Manuel Augusto Gomes de Oliveira Azenha

Publicações

Existem 15 publicações. ( não mostrar todas )
[1] Artigo em Revista

Manuel A. G. O. Azenha, Rafael D. Evangelista, Fátima Martel, Maria T. S. D. Vasconcelos

Estimate of the digestibility, assimilability and intestinal permeability of butyltins occurring in wine

Food Chem. Toxic., Vol.46,
Pages 767-773, 2008

[2] Artigo em Revista

Maria T. S. D. Vasconcelos, Manuel A. G. O. Azenha

In Vitro Assessment of the Bioavailability of Pb and Cu In Different Portuguese Wines

Office Inter. Vigne Vin., Vol.1135,
Pages 2802/050201, 2005

[3] Artigo em Revista

Manuel A. G. O. Azenha, Rafael D. Evangelista, Fátima Martel, Maria T. S. D. Vasconcelos

Estimation of the human intestinal permiability of butyltin species using the Caco-2 cell line model

Toxicol. Appl. Pharm., Vol.42,
Pages 1431-1442, 2004

[4] Artigo em Revista

Manuel A. G. O. Azenha, Maria T. S. D. Vasconcelos

A Headspace Solid-Phase Microextraction Gas-Chromatography Mass-Detection Method for the Determination of Butyltin Compounds in Wines

Anal. Chim. Acta, Vol.48,
Pages 231-239, 2002

[5] Artigo em Revista

Manuel A. G. O. Azenha, Maria T. S. D. Vasconcelos

Butyltin Coumpounds in Portuguese Wines

J. Agric. Food Chem., Vol.50,
Pages 2713-2716, 2002

[6] Artigo em Revista

Manuel A. G. O. Azenha, Maria T. S. D. Vasconcelos

Assessment of the Pb and Cu in Vitro Availability in Wines by Means of Speciation Procedures

Food Chem. Toxic., Vol.38,
Pages 899-912, 2000

[7] Artigo em Revista

Maria T. S. D. Vasconcelos, Manuel A. G. O. Azenha, Victor A. P. Freitas

Electrochemical Studies of Complexation of Pb in Red Wines

Analyst, Vol.125,
Pages 743-748, 2000

[8] Artigo em Revista

Manuel A. G. O. Azenha, Maria T. S. D. Vasconcelos

Pb and Cu Speciation and Bioavailability in Port Wines

J. Agric. Food Chem., Vol.48,
Pages 5740-5749, 2000

[9] Artigo em Revista

Manuel A. G. O. Azenha, Maria T. S. D. Vasconcelos, Pedro G. M. Ferreira

The Influence of Cu Concentration on the Alcoholic Fermentation by Saccharomyces cerevisiae

J. Biosci. Bioeng., Vol.90,
Pages 163-167, 2000

[10] Artigo em Revista

Maria T. S. D. Vasconcelos, Manuel A. G. O. Azenha, Victor A. P. Freitas

Role of Polyphenols in Copper Complexation in Red Wines

J. Agric. Food Chem.,
Nr.47, Pages 2791-2796, 1999

[11] Artigo em Revista

Maria T. S. D. Vasconcelos, Manuel A. G. O. Azenha, Cristina M. R. Almeida

Copper(II) Complexation Properties and Surfactant Activity of DIPSO and HEPPSO pH Buffers Which May Implicate on the Trace Metal Speciation In Vitro Studies

Anal. Biochem., Vol.265,
Pages 193-201, 1998

[12] Artigo em Revista

Maria T. S. D. Vasconcelos, Manuel A. G. O. Azenha, João P. S. Cabral

Comparison of Availability of Copper(II) Complexes with Organic Ligands to Bacterial Cells and to Chitin

Environ. Toxicol. Chem., Vol.16,
Pages 2029-2039, 1997

[13] Artigo em Revista

Maria T. S. D. Vasconcelos, Manuel A. G. O. Azenha

Additional Evidence of the Operational Character of the Lability of Copper(II)-Simple Organic Ligands Complexes

Anal. Chim. Acta, Vol.333,
Pages 97-105, 1996

[14] Artigo em Revista

Maria T. S. D. Vasconcelos, Manuel A. G. O. Azenha, Olga M. O. S. Lage

Electrochemical Evidence of Surfactant Activity of the HEPES pH Buffer Which May Have Implicações on Trace Metal Availability to Cultures in Vivo

Anal. Biochem.,
Pages 241-253, 1996

[15] Artigo em Revista

Manuel A. G. O. Azenha, Maria T. S. D. Vasconcelos, João P. S. Cabral

Reduced Copper Toxicity to Pseudomonas syringae in the Presence of Organic Ligands

Environ. Toxicol. Chem., Vol.14,
Pages 369-373, 1995

FCUP 2014